×

THYME SYSTEMS blog

Zašto koristiti Warehouse Management System?

Zašto koristiti Warehouse Management System?

Zašto koristiti Warehouse Management System?

  1.        Efikasna organizacija inventara

Implementacijom WMS Sistema u vašoj firmi će se ubrzati proces skladištenja, komisioniranja i izdavanja robe. S preciznom oznakom lokacija na policama i dodjelom istih svakom proizvodu bit ćete u mogućnosti da u svakom trenutku znate gdje Vam se svaki proizvod nalazi. Mogućnost praćenja robe od njenog ulaza u skladište, sortiranja po policama, kao i komisioniranja robe omogućit će vam da imate tačan uvid u količinska stanja proizvoda.   

 

     2.       Efikasno  korištenje radne snage

Sa upotrebom WMS Sistema, eliminisat će se vrijeme utrošeno na traženje proizvoda, ubrzat će se proces unošenja podataka o proizvodima u bazu podataka i novi uposleni će biti brže treniran za rad u skladištu.

Sva navedena poboljšanja doprinijet će smanjenju troškova radne snage i njenom efikasnijem korištenju.

 

     3.       Efikasno korištenje alata i opreme

Ako je vašim uposlenima potrebno manje vremena da nađu proizvode u skladištu i ako im je potrebno manje vremena da nađu lokaciju gdje će uskladištiti proizvode, onda će i upotreba mašinerije i alata kao što su viljuškari, dizalice biti manje. Smanjenjem upotrebe  mašinerije, opreme i alata, smanjit će se i mogućnost njihovog kvara, a s tim troškovi potrebni za njihovu popravku i održavanje.

 

S implementacijom BusinessBlockPro-WMS Sistema, imat ćete organizovanije skladište, efikasnije korištenje radne snage i efikasnije korištenje opreme, alata i mašinerije.

Posjetite nas:

http://www.T-S.ba